Lisää otsikkotekstisi tähän

kUKA ON TOPI JAAKONAHO?

Nimeni on Topi Jaakonaho. Opiskelen tällä hetkellä Jyväskylän yliopistossa liikunnanopettajaksi. Opiskelujeni ohessa teen kontaktivalmennusta Keski-Suomen alueella, sekä nettivalmennusta laajemmin Suomessa. Tämän lisäksi harjoittelen ja treenaan päivittäin hyödyntäen omaa kehonpainoani. Kilpailen myös lajissa nimeltä street workout. Jos kysyit mitä se on, ei hätää, sivun alla on infoa siitä. Yleisesti liikunta on hyvin pienestä pitäen ollut todella lähellä sydäntäni. Kova intohimo siihen ajoi minut myös lopulta opiskelemaan sekä työskentelemään liikunnan parissa.

Lapsuudessani ja varhaisessa nuoruudessani liikuntaharrastuksiini kuului paini, jääkiekko, salibandy, sekä trikkaus maalla ja trampoliinilla. Myöhemmin mukaan tuli lihaskuntoharjoittelu, niin kotona kuin kuntosalilla. Mielenkiintoni oli kuitenkin alusta asti kehonpainoliikkeissä; heti aloitettuani lihaskuntoharjoittelun näytin veljelleni videon käsilläseisonnasta sekä tiedustelin, kuinka voisin harjoitella sitä salilla. Tästä ei mennyt aikaakaan kun harjoittelusta oli tullut suurin intohimoni ja en voisi kuvitellakaan enää antavani jollekin muulle lajille näin suurta panostusta.  

Kehonpainoharjoittelu ei ole minulle pelkästään harrastus. Se on elämäntapa, jonka tutkiminen tuskin päättyy koskaan. Siinä nautin erityisesti treeniympäristön laajuudesta ja rajattomuudesta, sekä loputtomista mahdollisuuksista luoda ja kehittää uutta. Harjoittelu omalla kehonpainolla on myös kaikille ilmaista ja se ei vaadi salijäsenyyksiä. Haluan toimia tiennäyttäjänä ja apuna kaikille, joilla mahdollisuudet lihaskuntoharjoitteluun ja fyysisen kunnon ylläpitämiseen ovat rajalliset. Olen myös elävä esimerkki siitä, että ilman kuntosaliharrastusta tai lapsuuden telinevoimisteluharjoittelua voit oppia todella vaativiakin kehonpainoliikkeitä, kunhan asenteesi on oikea.

Näkemykseni siitä, kuinka haluttuja tuloksia lähdetään tavoittelemaan, on selvä. Lyhykäisyydessään: kartoita tilanne, tee suunnitelma, lähde toteuttamaan ja ole valmis tekemään töitä sen eteen. Tämän ohessa yhtä tärkeää on nauttia matkasta, sillä lopulta se, jos mikä, määrittää tekemisen laadun. Valmennuksessani korostuu yksillöllisyys. Lähtökohtia ja tavoitteita on yhtä monta kuin ihmisiäkin. Siksi on tärkeä ottaa huomioon kunkin lähtötilanne ja lähteä sen pohjalta rakentamaan kehitystä yksilöllisillä keinoilla. 

mitä street workout on?

Street workout on omalla kehonpainolla toteuttettava liikuntamuoto, jossa yhdistyvät monen eri lajin ominaisuudet, kuten telinevoimistelun, parkourin, freerunningin ja voimaharjoittelun. Kyseinen laji on 2010-luvulla kasvanut kovalla vauhdilla. Lajissa tehdään vaativia voimaliikkeitä, kuten esimerkiksi nojavaakaa eli planchea, front- sekä backleveriä, ja myös käsilläseisonnan eri variaatioita, esimerkiksi punnerruksia. Jotta lajiin saadaan vielä enemmän näyttävyyttä, sisältää se paljon lennokkaita ja ilmavia liikkeitä rekillä ja nojapuilla tehtynä. Laji on äärimmäisen fyysinen ja haastava, mutta siitä huolimatta hyvin matalan kynnyksen laji, sillä voit harjoitella sitä kotona ja jatkuvasti yleistyvissä ulkoliikuntapuistoissa ympäri Suomea. Hienoa myös on, että Suomessa lajista järjestetään vuosittain SM-kisat sekä muita pienempiä kilpailuja. Sivun alhaalta löytyy tekemäni video, josta näkee lajissa esiintyviä liikkeitä ja liikesarjoja!

Sen lisäksi, että olen kilpaillut lajissa kovalla menestyksellä useita vuosia, olen ollut kehittämässä sekä tuomassa tätä uutta lajia kansan tietoisuuteen. Mainittakkoon mm. lajiesitykset hyvinvointimessuilla, toimiminen Street Workout World Cup – Stage Finland kilpailun liveTV:n studion asiantuntijana ja tuomarointi Suomen Street Workoutin SM -kisoissa. Tähän liittyen olen myös yhdessä Suomen Street Workout Ry:n kanssa kehittämässä lajin säännöstöä, arviointikriteereitä ja tuomaritoiminta

Lisää otsikkotekstisi tähän

OTA YHTEYTTÄ JA VARAA ILMAINEN ETÄTAPAAMInEN!

KARTOITETAAN TILANNETTA JA MIETITÄÄN, MIKÄ VALMENNUS VOISI SOPIA JUURI SINULLE.